Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Zoeken naar een valk

  ValkWat doe je als valkenier als je je valk kwijt raakt tijdens een oefening? Nou, als hij een tracking zender om zijn hals heeft, kan je natuurlijk de hulp inroepen van zendamateurs om naar de betreffende frequentie te luisteren en ze te laten melden als iemand hem hoort.

  Dit opmerkelijke tafereel speelt zich op dit moment af in Engeland. Leuk om te volgen. Zou de valk naar het vaste land zijn gevlogen? 😉

 • Zenden vanuit Zeewolde

  Eind januari 2008 hebben 2 zendamateurs (PA8A & PA3GVI) het voor elkaar gekregen om te mogen zenden vanaf het commerciële radio zendstation in Zeewolde. Dat is natuurlijk een kans die niet veel mensen krijgen. Gelukkig hebben PA8A & PA3GVI het nodige materiaal vastgelegd met de videocamera en wij kunnen meegenieten met hun avontuur!

 • Nieuwe site PI4RCG live!

  Nieuwe website PI4RCGDe afgelopen week is er door het bestuur van de Veron afdeling 15 ‘t Gooi in samenwerking met de nieuwe webmaster Jim, PA1JIM, hard gewerkt om een nieuwe website te bouwen. Belangrijkste doelen van de nieuwe website zijn:

  – nieuwe layout zodat de site weer modern aandoet;
  – makkelijke manier om updates te plaatsen door het gebruik van een CMS;
  – een site opzetten waar bezoekers regelmatig op kunnen kijken voor het laatste nieuws.

  Tevens zijn alle gegevens gecontroleerd en zo nodig aangepast.

  Wij nodigen u van harte uit om ook gegevens aan te leveren, deze kunnen nu zeer snel geplaatst worden.

  Wij zijn op dit moment vooral geinteresseerd in:
  – foto’s van clubhuis van vroeger
  – foto’s van uzelf, shack, antenne, set, vossenjachten ed. van toen en nu.
  – vooral info betreffende amateurzaken in `t Gooi

  Dit alles met of zonder toelichting. Zonodig scannen we uw foto’s.

  Alle info naar mailadres de secretaris, a15@veron.nl.

  Wij zijn zelf erg blij met het resultaat. U (de bezoeker/lezer) hopelijk ook!

  Het bestuur & de webmaster.

 • Zendamateurs in Life Magazine

  Smitty during Radio Ham-Operator's Field Day, 1946In het Google scan project zijn vele foto’s uit oude Life Magazine’s ingescand. Onder andere ook veel oude foto’s van radio zendamateurs. Erg leuk om te bekijken!

  De foto hiernaast bevat de volgende omschrijving:

  Smitty tinkering with his set, during Radio Ham-Operator’s Field Day.
  Location: US
  Date taken: June 1946
  Photographer: Walter B. Lane

  Bron: AA6E

 • Zend amateurs kunnen Nasa helpen

  STEREO Satelliet - NasaChris St. Cyr van het Goddard Space Flight Center zegt dat ervaren ham radio-operators kunnen deelnemen in de historische STEREO missie naar de andere kant van de zon door te helpen met het ontvangen van NASA’s STEREO beelden.

  Het volgende komt uit het persbericht – NASA ziet de ‘Dark Side’ van de Zon.

  Het drukke Deep Space Network kan slechts drie uur per dag gegevens downloaden van STEREO. Dat is genoeg tijd om alle beelden van de vorige dag te downloaden, maar de NASA wil 24 uur per dag toezicht kunnen houden op de uitzendingen.

  “Dus zijn we een ‘mini-Deep Space Network’ aan het samenstellen om contact te houden met STEREO”, zegt Bill Thompson, directeur van de STEREO Science Center op Goddard.

  De twee ruimtevaartuigen zenden hun gegevens terug naar de aarde via een X-band radiobaken. Iedereen met een 10-meter schotelantenne en een geschikte ontvanger kan de signalen ophalen. De data snelheid is laag, 500 bits per seconde, en het duurt 3 tot 5 minuten om een complete afbeelding te downloaden.

  Tot dusver omvat het mini-netwerk stations in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Japan, maar Thompson is op zoek naar meer:

  “NASA stimuleert mensen met een X-band antenne contact op te nemen met de STEREO-team. We zouden graag met hen samenwerken en erachter komen hoe zij kunnen toetreden tot ons netwerk.”

  Bron: SouthGateArc

 • Veron en afdeling `t Gooi 60 jaar.

  De afdeling ‘t Gooi was een van de eerst opgerichte afdelingen zodat zowel de VERON als de afdeling `t Gooi in 2005 hun 60ste verjaardag vierden. Meer van de geschiedenis van de afdeling leest u in de link [Historie].

  Op zaterdag 12 november 2005 was er door ons bestuur een arrangement samengesteld in het Aviodrome, het Nationaal Luchtvaart -Themapark in Lelystad. http://www.aviodrome.nl/ Het programma bestond uit: Ontvangst met koffie, korte toespraak, film over de Connie ( een gerestaureerde Lockheed
  L-749 Constellation ), rondleiding door het park, en werd afgesloten met een borrel.
  Voor zendamateurs was natuurlijk de radiokamer in het oude Schipholgebouw een bijzonderheid. (http://www.aviodrome.nl/themapark/radiokamer/)
  Zij zijn QRV als PI9ADL, met als operator o.a. ons leden Jacob PA3FYE en Hans PA0AAJ.

  veron-60-jaar1pa7pby-60jr-gooi-aviodomeaviodrome-borrel

 • PACC 2009

  PACC contest 2009
  Zoals u in de agenda kunt zien, staat de PACC 2009 gepland op 14 en 15 februari. De wereldwijde contest waar de Nederlandse amateur in het teken staat zal weer beginnen op zaterdag 14 februari om 14:00 (12:00 UTC) en eindigen op zondag 15 februari 14:00 (12:00 UTC).

  Gegadigden die willen meedoen met ons clubstation PI4RCG in het clubgebouw, kunnen zich aanmelden bij Peer, PA2PBT. Ieder werkt met eigen call , hiermee kunnen we meer punten voor het verenigingsklassement behalen. Peer is bereikbaar via Tel: 0623 132682 (alleen ‘s avonds a.u.b.!) of via pa2pbt@amsat.org.

 • Verhuisd!

  NERA-gebouw in de jaren '50We zijn sinds 25 november 2008 verhuisd naar een nieuwe locatie: 

  NERA Gebouw
  Radioweg 3
  1394 AR Nederhorst den Berg

  Voor de mensen die het NERA-gebouw niet kennen: deze locatie is er een met een uitgesproken radiogeschiedenis. Lees hier meer over de geschiedenis van het NERA-gebouw.
  De clubbijeenkomsten etc. zullen in het vervolg op deze locatie gaan plaatsvinden.