Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
  • Snelste logic analyzer: 4 Gb/s op 68 kanalen

    Agilent Technologies Inc. introduceert de op dit moment snelste logic analyzer. Met 4 Gb/s op 68 kanalen en een resolutie voor oogpatronen van 100 ps bij 100 mV kan dit apparaat worden gebruikt bij de ontwikkeling van snelle hardware-systemen. Zo kan deze logic analyzer bijvoorbeeld worden ingezet bij het foutzoeken in een prototype met een DDR3-2133 geheugenbus.
    De U4154A logic analyzer meet met 4 Gb/s Lees verder »

  • Elektronen lijken zwaarder in extreem dun silicium

    Al decennialang worden transistoren steeds kleiner. Uit onderzoek van Jan-Laurens van der Steen van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente blijkt nu dat elektronen in silicium van minder dan tien nanometer dik heel andere eigenschappen krijgen. Om de eigenschappen op deze schaal inzichtelijk te maken werkte hij aan een nauwkeurig model dat van groot belang is voor de Lees verder »

  • GSM-display fungeert als zonnecel

    Als het aan de Franse firma Wysips ligt, dan laden GSM-toestellen straks zichzelf op en worden laadapparaten (bijna) overbodig. De firma heeft op de GSM-beurs CTIA Wireless een prototype getoond van een GSM waarbij het display tevens als zonnecel fungeert. Deze zonnecel kan volgens Wysips genoeg energie leveren om de GSM-accu met zes uur zonnelicht volledig op te laden. Het zou Lees verder »

  • Brand blussen met elektriciteit

    Onderzoekers van de American Chemical Society hebben samen met collega’s van de Harvard University aangetoond dat vlammen kunnen worden gedoofd met behulp van elektrische pulsen. Hiermee wordt de weg geopend naar een blusmethode die geen waterschade aan gebouwen en inventaris veroorzaakt en die geen gebruik maakt van blusmiddelen die schade aan het milieu kunnen veroorzaken. De nieuwe technologie kan worden toegepast in Lees verder »

  • Antennes printen in 3D

    Onderzoekers van de University of Illinois zijn er in geslaagd om kleine antennes voor onder andere draagbare elektronica op gebogen oppervlakken te printen. Hierdoor worden de prestaties sterk verbeterd ten opzichte van platte antennes. Ook worden hiermee nieuwe toepassingsmogelijkheden gecreëerd, zoals flexibele, implanteerbare en in kleding verwerkte antennes, elektronica Lees verder »

  • Een auto besturen met je iPhone en LabView

    Onlangs hebben we al aan de hand van een zelfbouw-quadrocopter laten zien dat LabView en de hardware van NI geschikt zijn voor talloze toepassingen, niet alleen voor serieuze meet- en regelzaken. De heren (en dame) van Waterloo Labs (deep in the heart of Texas) houden er van om de meest gekke experimenten uit te voeren, waarbij ze regelmatig gebruik maken van allerlei NI-kaarten en zelf ontwikkelde Lees verder »

  • Auto’s gehacked via Bluetooth

    Onderzoekers die zich al meer dan 2 jaar bezig houden met de veiligheid van autocomputersystemen zijn er in geslaagd om via een Bluetooth-verbinding de controle over een auto compleet over te nemen. Ze waren in staat om praktisch alles op afstand te bedienen, zoals de remmen, de deursloten en het display van het dashboard. Ze probeerden dit al eerder via directe toegang tot de boordsystemen OnStar van GM en Sync Lees verder »

  • Nieuwe audio-ontwerpgids van TI

    Texas Instruments heeft een nieuwe Audio Guide uitgebracht, waarin alle componenten voor audio-toepassingen overzichtelijk zijn gerangschikt. De gids helpt u bij het maken van een keuze voor een bepaalde toepassing door middel van duidelijke tabellen en natuurlijk ook de nodige technische specificaties.
    De volgende onderwerpen met overzichten komen in de nieuwe Audio Guide aan bod: Lees verder »

  • Nieuw magnetisch geheugenmateriaal

    Onderzoekers van het Berkeley National Laboratory (USA) zijn er in geslaagd om kleine gebiedjes van spontane magnetisatie in een bepaalde ferrietsoort te vergroten tot een bruikbare omvang en deze bovendien bestuurbaar te maken met een elektrisch veld, waardoor er ‘enen’ en ‘nullen’ in kunnen worden opgeslagen. Hiermee is het materiaal een veelbelovende kandidaat geworden voor toepassing in Lees verder »

  • Miniatuur scoop/golfvormgeneratormodule voor $35

    Kan het nog kleiner? Bij Xprotolab heeft de ontwerper (Gabotronics) in elk geval zijn best gedaan om een zo klein mogelijk meetinstrument te ontwikkelen. Xprotolab is een miniatuur oscilloscoop, logic analyser en golfvormgenerator inclusief OLED-display, ondergebracht op een DIP-module van 25 x 40 mm. De module kan direct op een breadboard of een zelf ontworpen print worden gemonteerd om ter plekke testen uit te voeren. De Xprotolab-module maakt Lees verder »