Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • DSTAR illegaal in Frankrijk?

  Volgens dit artikel (Engels) heeft de France toezichthouder, ARCEP laten weten dat DSTAR niet legaal te gebruiken is in Frankrijk. Dit heeft te maken met de mogelijke koppeling tussen amateur radio en internet (verboden in Frankrijk) en het feit dat DSTAR gebruik maakt van bedrijfseigen codec.

 • VERON Vademecum 2010

  Na behoorlijke vertraging is nu eindelijk het nieuwe VERON Vademecum 2010 ter beschikking. Hier vindt u meer info over deze editie: VERON Vademecum 2010

  U kunt uiteraard zelf bestellen, maar wij bieden ook de service om ze centraal te bestellen en zo een gedeelte van de portokosten, normaal EUR 5,00 per stuk, in de zak te houden.

  Voor centrale bestelling dient u EUR 14,00 ( vademecum EUR 12,00 + bijdrage porto EUR 2,00 ) over te maken aan de secretaris. Na voldoende aanvragen zal bestelling plaats vinden en kan uw exemplaar na bericht van binnenkomst tijdens een verenigingsavond afgehaald worden.

  Bestelling gaat de deur uit op vrijdagavond 9 juli, daarna zelf bij servicebureau bestellen!!

  Giro 3452844 t.a.v. Hans Smit, Zeewolde. Stuur dan ook een mailtje met naam en call naar hem: pa3fyg@veron.nl

 • Velddag op NERA

  Zaterdag 3 juli – zondag 4 juli

  De Hoornenboeg is helaas bezet, maar we gaan wel een “velddag” houden op het terrein van de NERA.
  Er zal zoals gewoonlijk, niet veel aandacht zijn voor het wedstrijdelement, wel experimenteren met antenne’s, gezellig onderling QSO en natuurlijk een BBQ op zaterdagavond.

  Inlichtingen bij Berend en Robbie.

  Mooi weer is besteld, neem je tuinstoel mee, en doe mee of kom even langs.

 • Kinderen opleiden

  In het kader van kinderen opleiden het volgende filmpje. Ik moet bekennen na ruim een jaar CW oefenen dit toch wel vrij frustrerend is om te zien. Kon ik dat maar alvast!

 • Elektrische auto rijdt meer dan 1000 km op 1 acculading

  Dit interessante artikel bericht over een nieuw wereldrecord. Een elektrische auto die meer van 1000 km aflegt op slecht een acculading. Deze week op de Elektor site!