Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Radio Vossenjacht zondag 12-09-2010

  Verslag radio vossenjacht zondag 12 september 2010 samenwerking Hilversum en Amersfoort.

  Zondag 12-september 80m spoetnikjacht thuis eerst op buienradar gekeken naar de weer situatie. Hieruit
  blijkt dat het later in de middag beter weer wordt. Ok, het is geregeld om 11:00 uur sta ik op de parkeerplaats om de zenders in het heide/bos gebied te verstoppen. Enkele aanwijzingen op gehangen zodat de deelnemers ons kunnen vinden in het gebied.
  Lees verder »

 • Lezing Digitale TV (DVB) door PA0KLS

  Dinsdag 28 september

  Zendamateurs zijn in het algemeen redelijk goed op de hoogte van wat er op welke frequenties gebeurt. Dat geldt voor radio- maar ook voor TV-uitzendingen. Enige jaren geleden is de analoge TV (CCIR-PAL) opgeheven en daar voor in de plaats kwam digitale TV, Digital Video Broadcasting of DVB. De manier waarop die uitgezonden wordt is nauwelijks bekend gemaakt. Zendamateurs hebben dus een behoorlijke achterstand opgelopen.

  Klaas Robers, PA0KLS heeft zich hier eens in verdiept en zal ons laten zien hoe het nieuwe digitale systeem zo goed als mogelijk pas gemaakt is in het oude analoge systeem. Daarbij zal opvallen dat uitzendingen via de satelliet (DVB-S) heel andere eisen stellen dan uitzendingen via zenders (DVB-T) en via de kabel (DVB-C). De modulatiemethoden zijn dan ook sterk verschillend. Toch is er ook veel gemeenschappelijks en Klaas zal ons hierin stap voor stap inleiden.

  Hierbij nodigen we iedere geïnteresseerde, VERON/VRZA-lid of niet om deze interessante lezing bij te komen wonen.

 • Ballonvossenjacht 2010

  Ook dit jaar wordt er weer een ballonvossenjacht georganiseerd, dit keer op zondag 12 september 2010. Aanstaande zondag dus! Ook dit jaar zal de vluchtleiding weer vanuit de NERA opereren.
  Dit jaar is de website van de ballonvossenjacht in een geheel nieuw jasje gestoken.

  Mocht u interesse hebben om te gaan jagen komende zondag, kijk dan op de vernieuwde site. Is het jagen niks voor u maar vindt u het leuk om een kijkje te komen nemen in het commando centrum, u bent zondag a.s. van harte welkom! Rond 10:00 s’ ochtends is het clubgebouw van PI4RCG geopend, de ballon wordt om 13:30u opgelaten bij het KNMI en rond 17:00u verwachten we te gaan sluiten.