Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Super Tower

  Peer, PA2PBT heeft op Friedrichshafen een nieuw product bekeken van de firma Luso.
  Deze nieuwe masten zijn verkrijgbaar in de lengtes 22m, 28m, 36m, 44m, 51m (uitgeschoven). Dankzij de contragewichten kan er gebruik gemaakt worden van relatief lichte motoren om de mast omhoog te takelen.

  Erg interessant om de site eens te bekijken:
  www.lusotower.com
  www.luso.us
  www.lusotower.eu

 • Verslag lezing Cor Moerman

  Lezing Cor Moerman 1Lezing Cor Moerman

  Dinsdagavond was het zover, Cor Moerman van het Jan Corver Museum te Budel zou een lezing geven in ons clubgebouw de NERA.
  Extra leuk ook omdat Cor zelf als RCD-man ook nog in de NERA heeft gewerkt.
  Het lokaal zat afgeladen vol, veel mensen die normaal gesproken niet vaak naar clubavonden komen, waren vanavond ook aanwezig. Een volle maar zeer gezellige boel was het!
  Cor ging voor het gezelschap staan met enkel een stapel kaartjes in zijn hand. Hij heeft iedereen zo’n 2,5 uur volledig geëntertaind.
  Prachtige anekdotes uit Cor zijn lange carrière bij de Radio Controle Dienst werden door Cor in geuren en kleuren uiteengezet. Nu helpt Cor zijn lichtelijk Haags accent zeker bij het toevoegen van humor!
  Na afloop van Cor zijn verhaal waren er nog 2 video’s te zien.

  Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat het een geslaagde avond was. Cor, enorm bedankt! We komen snel eens langs in het museum!

 • Vossenjacht 80m op 7 juni – bouwproject peildoos

  zelfbouw80m1

  Op zondag 7 juni staat de 80 meter vossenjacht op de agenda. Gestart wordt er om 14:00 uur, inschrijven om 13:30 bij het Theehuis Boschoord achter Groot Kivitsdal aan de Zwarteweg te Hilversum.
  De organisatie is in handen van Salo PE1IYR, Ronald PA0RKB, Erik PA3EGX en Hans PA3FYG.

  LET OP !!!! — > Frequentieband 3,5-3,8 MHz.

  Hopelijk hebben we een aantal nieuwe deelnemers i.v.m. het 80m peildoos knutselproject van Maarten PE7M.

  Er zijn afgelopen dinsdag circa 10 amateurs druk aan het solderen geweest.
  Maarten had alles zoals gebruikelijk goed voor elkaar, en het was in ieder geval mogelijk om die avond de hele print vol te solderen, de kast af werken lukte echter niet. Wie heeft de peildoos zondag af?
  Ook dank aan Erik PA3EGX voor de technische begeleiding.

  Heeft u nog geen peilervaring of peildoos, kom dan eens langs om te sfeer te proeven, en loop eventueel met een peiler mee. De Gooise jachten zijn geen hardloopwedstrijden, xyl’s,qrp’s en andere belangstellenden zijn van harte welkom, ook de achterblijvers kunnen een gezellige middag hebben in de prachtige natuur.

  Routebeschrijving , vossenjacht

 • Lezing Cor Moerman PA0VYL ” 21 jaar RCD “.

  Cor Moerman PA0VYL
  Dinsdag 9 juni is er eindelijk de lezing van Cor Moerman PA0VYL, die gaat vertellen over zijn 21 jarige loopbaan bij de RCD ( radiocontroledienst ). Een avond vol anekdoten, zonder dat er een beamer of Powerpoint aan te pas komt. Bijzonder is dat NERA zijn standplaats was!
  Hij is nu actief in het museum “Jan Corver” in Budel, een bezoek waard.
  U bent van harte uitgenodigd.

 • Bliksem beveiliging voor radio amateurs

  lightningHet hevige onweer in de nacht van 25 op 26 mei 2009 is weinig amateurs ontgaan. Als we het KNMI mogen geloven waren er 75.000 ontladingen in 1 nacht. Ons respectabele lid Anne, PA3FYI heeft zelfs de pech gehad dat een van deze ontladingen in zijn antenne sloeg met alle ellende van dien.

  Dat doet je toch weer afvragen wat nou eigenlijk de beste bescherming is tegen bliksem. Ron Block, KB2UYT heeft hier in 2002 in het blad QST een driedelig artikel over geschreven.

  Dit artikel is vanaf deze site te downloaden (Engels):

  Lightning Protection for the Amateur Radio Station Part 1

  Lightning Protection for the Amateur Radio Station Part 2

  Lightning Protection for the Amateur Radio Station Part 3