Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • SOTA-virus

  Staufenkopf 1 640

  Een jaar geleden is bij mij het “SOTA-virus” uitgebroken. Dit is een aandoening die (gelukkig voor de rest van de wereldbevolking ) alleen bij zend- en luister-amateurs voorkomt.
  In Nederland is slechts een handvol amateurs geïnfecteerd. Jan PA0MW heeft tijdens mijn vakantie een aanval op afstand mee kunnen maken. Zie foto.
  Voor meer gegevens : SOTA.
  Ik zal zo spoedig mogelijk meer informatie leveren.

  Hans PA3FYG
  Uw secretaris op hoger niveau !

 • CNN Nieuws in morse

  Hier vond ik wel een heel aardig artikel over een initiatief van Chris Kantarjiev, K6DBG.
  Hij gebruikt de nieuwsfeed van CNN om deze om te zetten in morse code. Deze code kan je terugluisteren via een mp3-stream.

 • 7O1YGF Nu in Logbook of The World

  Als je in 2000 met 7O1YGF (Jemen) hebt gewerkt en je gebruikt Logbook Of The World (LOTW), dan zal je blij zijn te horen dat de logs van dit station onlangs zijn geupload in LOTW. Details hierover zijn hier te vinden (Engels).

 • The K7RA Solar Update

  Op de ARRL-website is weer een nieuwe K7RA Solar Update te lezen. Wel in het Engels!

 • FlexRadio SDR

  PA0AER, Ger Metselaar is met zijn bedrijf Parma Communicatie sinds 20 juli 2009 importeur voor FlexRadio USA.

  Op de site www.flex-radio.nl vindt u een schat aan informatie over Software Defined Radio en natuurlijk ook de productlijn van FlexRadio. Zeer interessant om een kijkje in de toekomst van de radio hobby te nemen!

 • Ballonvossenjacht 2009

  www_ballonvossenjacht_nl_images_ballon019Zondag 6 september,

  onze afdeling fungeert als commandocentrum voor de ballonvossenjacht.
  Wij zoeken nog een aantal operators voor de sets op hf/vhf/uhf.
  De bedoeling is dat er informatie doorgegeven wordt aan de jagers en dat er qso’s met de mensen in de rest vd wereld gemaakt worden.
  Ook zoeken we nog een aantal mensen voor hand en spandiensten.
  Op dinsdag 18 augustus is er een vergadering voor de organisatie en operators.
  Indien u mee wil werken meldt u dan aan bij Dennis Bosheck : dennis at dennismusic punt nl of of 0653457805

  Ballonvossenjacht 2009 nadert

  Het ballonvossenjacht virus begint al weer te kriebelen. Velen van ons hebben nog een vakantie voor de boeg, maar daarna is het al gauw weer zo ver. De organisatie van de Landelijke Ballonvossenjacht begint dan ook al weer met de voorbereidingen van de 31e editie van dit vermaarde evenement.
  In 2009 zijn er niet veel wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Ook ditmaal is er geen 80 meter baken. Dat betekent dat er gepeild moet worden op 2 meter, al zullen er ongetwijfeld ook al amateurs zijn die dat doen met behulp van het ATV-signaal op 13 cm vanuit de ballon.
  De grootste wijziging is er voor de organisatie. Dit jaar zal het controlestation niet meer vanuit Maartensdijk opereren, maar vanuit het clubgebouw van de afdeling “Het Gooi” in het NERA-gebouw te Nederhorst den Berg. Dat betekent een geheel nieuwe situatie, waarbij we echter dankbaar gebruik zullen gaan maken van dit nog niet zo lang in gebruik zijnde clubgebouw.

  Dennis, PE1NOB, Voorzitter

 • Shack zonder 220V van het net

  Op ARRL een interessant artikel over het idee om je shack volledig op zonne- of windenergie te laten draaien. Er zijn al diverse amateurs die met minimale investering geheel op zonne-energie draaien.
  Best een interessante uitdaging. Stel je voor: een goeie stroomstoring en jij kunt gewoon nog door zenden. Hoe stil moet het dan wel niet zijn op de band!