Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • VERON vacatures ICT en WEB

  veronlogo100Om het nieuwe VERON ICT project snel een succes te maken is op korte termijn meer mankracht nodig. Er zijn vacatures voor de VERON web redactie en de VERON ICT werkgroep.

  Stuur je sollicitatie naar projectmanager Jean-Paul Suijs PA9X, e-mail: pa9x@veron.nl

 • TV toren Hilversum te bezichtigen

  kpn1

  Op zaterdag 6 september en zondag 7 september is de televisietoren in Hilversum te bezichtigen.
  In deze toren zijn o.a. de relais PI2NOS (70 cm) en PI6NOS (23cm) gehuisvest.

  Om veiligheidsredenen blijven de bezoekers binnen het betonnen gedeelte van de toren op c.a. 100 meter hoogte.

  Toegangskaarten kunnen worden besteld bij Heppieview.nl
  De kosten zijn € 10,- per persoon

  De bezichtiging wordt georganiseerd door de stichting HEPPIE, de opbrengst van dit evenement gaat geheel naar de stichting HEPPIE:

  Heppie maakt kinderen blij

  Er zijn in Nederland duizenden kinderen voor wie het niet mee zit. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer thuis kunnen wonen of in armoede leven. Of omdat er sprake is van een stoornis zoals ADHD of autisme waardoor ze soms sociaal worden uitgesloten. Speciaal voor deze kinderen organiseert Heppie het hele jaar door vakanties en weekenden waarin alles draait om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht.

  Ruim 1700 kinderen in de leeftijd van 6-18 jaar genieten van deze uitstapjes dankzij de inzet van ongeveer 500 vrijwilligers.

   

  Bezoek Stichting HEPPIE

  Bezoek Stichting HEPPIE

 • Een eenvoudige CW callgever 2e serie

  Nadat we een eerste serie van 50 stuks bouwpakketten succesvol hebben uitgeleverd, gebouwd en in gebruik hebben genomen is er het plan om binnen de Veron afdeling Hilversum A15 een 2e serie te gaan maken voor diegene die nog geïnteresseerd zijn maar niet de mogelijkheid hebben gehad om er een aan te schaffen. Het betreft hier uiteraard niet alleen leden van de afdeling Hilversum die hieraan deel kunnen nemen.

  Via deze weg willen wij eerst een inventarisatie maken en bezien of er voldoende belangstelling is om een nieuwe serie bouwpakketten samen te gaan stellen.

  Het betreft hier een eenvoudige CW callgever gebouwd in een PIC processor die éénmaal per 5 minuten uw roepletters in morse zal uitzenden. Aan het begin van een uitzending wordt na ¾ seconden uw identificatie in morse uitgezonden waarna de callgever in een wachtstand van ruim 4 minuten gaat om daarna opnieuw uw roepletters uit te zenden indien u dan nog steeds aan het zenden bent. Het voordeel van dit bouwpakket is dat indien uw callgever nog bezig is met uw roepletters uit te zenden, deze de zender ingeschakeld houdt totdat dat geheel is afgerond. Daarna laat de schakeling de PTT lijn weer los zodat u nooit een onvolledige identificatie uitzend. U voldoet daarmee aan de eisen gesteld door het AT en zult daar over dus geen fanmail van hun ontvangen.

  Zoals eerder vermeld betreft het hier een bouwpakket wat samengesteld is uit een professionele print en alle SMD/SMT onderdelen.

  Callgever

  Het printplaatje zoals hierboven afgebeeld beslaat 26x38mm en kan eenvoudig worden ingebouwd in een tafelmicrofoon of de zendontvanger. Het schakelingetje kan worden gevoed met 8-30Volt DC en trekt maximaal 10mA. Het wordt eenvoudig parallel aan de microfoon en PTT ingang aangesloten. De PIC processor zal worden geprogrammeerd met de door u opgegeven gegevens en kan achteraf worden geprogrammeerd met iets anders indien u dat wenst want er is daarvoor een ICSP programmeerheader op de print. (het IC hoeft dus NIET te worden verwijderd!) De kosten voor het complete bouwpakket zijn zeer bescheiden en bedragen tussen de € 6,00 en € 10,00 afhankelijk van de belangstelling en het inkoopbeleid.

  Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen kunt u een e-mail sturen aan:
  pa8c(at)amsat.org

  De inschrijving voor deze 2e serie sluit zaterdag 12 juli.

  callgever SMD v1_1 schema

 • Dinsdag 24 juni bezoek van Peter PJ4NX aan de Radiokelder

  QSL-PJ4NX

  Dinsdagavond 24 juni komt Peter, PJ4NX (vroeger PA3CNX) een avondje langs in de radiokelder om daar oude en nieuwe bekenden te treffen.

  Peter is ondertussen 7 jaar woonachtig in Bonaire en zeer regelmatig te horen op PI2NOS en PI3UTR via Echolink, en natuurlijk ook op diverse banden op HF

 • PI4AA uitzending op 6 juni 21.00 uur

   

  veronlogo100De volgende uitzending vindt plaats op vrijdagavond 6 juni om 21.00 uur lokale tijd (19.00 UTC)

  QRG:
  80 meter: 3,605 MHz +/- QRM
  2 meter: 145,325 MHz

  Na de uitzending is op 80 meter een inmeld ronde.
  Als de bezetting het toelaat, zal er dit keer ook op 2 meter een inmeldronde gehouden worden.

  U kunt ook een een ontvangstrapport sturen naar: redactie@pi4aa.nl

  Heeft u de uitzending gemist dan kunt u op de site www.pi4aa.nl  onder de link ‘Uitzending gemist’ de opname terugluisteren.