Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Silent Key Jaap, PA0JPH

  Jaap PAØJPH is op zaterdag 26 maart 2011 aan de gevolgen van een hersenbloeding overleden. Jaap is 77 jaar geworden. Hij was naast machinist bij de Nederlandse Spoorweg en daarvoor bij Radio Gooiland, zendamateur in hart en nieren.
  Samen met zijn XYL Hannie, PA3BNV, die helaas veel te vroeg Lees verder »

 • Geef je op voor CQ WW WPX contest 2011!

  Geef je op om mee te doen met ons clubstation PI4RCG in het weekend van 26/27 maart aan de CQ WW WPX wereldwijde contest! Stuur een mailtje naar contestmanager at pi4rcg.nl of gebruik het contactformulier op deze site.

  Na de succesvolle deelname aan de PACC 2011 eerder dit jaar willen we nu gaan deelnemen aan een 48-uurs wereldwijde contest. De CQ WW WPX lijkt hiervoor Lees verder »

 • Torque-vectoring voor windturbines

  Onderzoekers van de Technische Universität München (TUM) hebben een nieuw mechanisch transmissiesysteem voor windturbines ontwikkeld, waarmee het rendement wordt verhoogd en de behuizing kan worden verkleind. Door de toepassing van dit ‘torque-vectoring’-systeem is het niet meer nodig om de door de generator opgewekte wisselspanning eerst gelijk te richten en vervolgens weer Lees verder »

 • Zelfbouw-quadrocopter met LabView

  Het veelzijdige programma LabView is niet alleen geschikt voor allerlei industriële meet- en regeltoepassingen, maar ook voor heel andere zaken. Zo heeft iemand al eens met behulp van LabView een selectief Vuvuzela-filter ontwikkeld voor de wereldkampioenschappen voetbal. Maar LabView is ook heel geschikt voor stand-alone hobbytoepassingen. Zo is er in het forum van National Instruments een Lees verder »

 • Vossenjacht 80 mtr Amersfoort – 20 maart

  Mededeling afd. Amersfoort:

  ZONDAG: 20-maart-2011 RADIO VOSSENJACHT OP 80 METER.

  Dat is de eerste zondag na de VERON afdelingvergadering van 18-maart-2011. Ook VRZA leden zijn natuurlijk van harte welkom.
  De start voor deze jacht zal zijn op parkeerplaats “Ring Heuvels” aan de WATERLOOWEG.
  Lees verder »

 • Licht uit, spot aan!

  Onderzoekers van de Universiteit Twente en de Stichting FOM hebben een nieuwe methode ontwikkeld om licht door troebele materialen te focusseren. Ze doen letterlijk de lichten uit door specifiek delen te blokkeren om een heldere spot te krijgen. Op termijn kan dat leiden tot toepassingen in de geneeskunde, zoals lichttherapie. Hiervoor moet het licht specifiek op één plek in het weefsel gefocusseerd Lees verder »

 • Geheel herziene uitgave van ‘Theorie en praktijk van buizenversterkers’

  Van het populaire en zeer gewaardeerde boek ‘Theorie en praktijk van buizenversterkers’ is nu een geheel herzien uitgave verschenen.
  Het is niet eenvoudig om een boek over buizen te bemachtigen. Dat is precies de reden dat dit boek geschreven is. Er is veel verloren gegaan over dit onderwerp. In dit boek is getracht alle voor audiodoeleinden belangrijke Lees verder »

 • Gratis overstappen op 32 bits

  NXP heeft een bijzondere campagne gestart voor het promoten van zijn nieuwe 32-bits ARM Cortex-M0 microcontrollers (en de bijbehorende ontwikkel-tools). Daarbij gaat het erom dat ontwerpers van microcontroller-schakelingen op een originele manier laten zien hoe ze ‘afscheid nemen’ van hun oude 8-bits en 16-bits systemen.
  Om ontwerpers te stimuleren Lees verder »

 • Nieuwe generatie accumonitor van LT

  Linear Technology stelt met de LTC6803 de tweede generatie voor van zijn hoogspannings-accumonitor voor hybride/elektrische auto’s en andere hoogspannings-accusystemen voor hoge prestaties. De LTC6803 bevat onder meer een 12-bits A/D-converter, een nauwkeurige spanningsreferentie, een ingangsmultiplexer voor hoge spanningen en een seriële interface. Ieder LTC6803-IC is in staat om maximaal 12 Lees verder »

 • Beta-testers gezocht voor PIC32-compilers

  MikroElektronika, bekend van zijn vele ontwikkelborden en compilers, heeft een bijzondere stap gedaan door beta-versies van zijn PIC32-compilers voor geïnteresseerden beschikbaar te stellen op een speciale PIC32-community-website.
  Met deze stap hoopt MikroElektronika dat dankzij de bijdragen en expertise van veel gebruikers, waaronder natuurlijk ook alle Elektor-lezers, de compilers sterk verbeterd Lees verder »