Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
  • 28 november – Jaarlijkse verkoping bij RCG


    Dinsdagavond 28 november houdt de VERON afd ‘t Gooi weer de jaarlijkse verkoping.
    De verkoping begint om 20.30 uur (half negen), spullen kunnen worden ingebracht tot een half uur voor de verkoping.
    Van de verkochte goederen is 10% voor de clubkas, bij goederen die aan de club geschonken worden is 100% voor de clubkas.

    Op de clubavonden zijn er ook regelmatig spullen te koop waarvan de opbrengst geheel voor de clubkas is. Kom vooral eens langs om te kijken en te kopen

  • Onthulling Leo Bak Zaal bij Radio Club ‘t Gooi

    Maandag 16 oktober was er na de crematie van Leo PA2LBA een gezellig samenzijn in de Radiokelder om onder het genot van een drankje herinneringen op te halen aan het leven van Leo.
    Er werd niet alleen over Leo gepraat, maar hij wordt ook geëerd met een ruimte in de kelder die voortaan zijn naam zal dragen.
    Leo was een echte knutselaar, dus wat is toepasselijker dan de ‘Laboratorium Suite’ om te dopen tot: Leo Bak Zaal.

    Hieronder een video verslag door Thijs PA5TYS van de onthulling:

  • SK Leo Bak – PA2LBA

     

     

     

     

     

     

     

    Op donderdag 5 oktober 2017 is op 80 jarige leeftijd van ons heengegaan

    OM Leo Bak PA2LBA

    Leo was een fervent bezoeker van de afdelingsbijeenkomsten van Radioclub ’t Gooi, tot zeer kort voor zijn overlijden zette hij alles op alles om de clubavonden bij te wonen. Hij liet zich daarbij door niets of niemand tegenhouden, zelfs niet toen hij al zeer ernstig ziek was. Zijn ijzeren doorzettingsvermogen bleek al vroeg in zijn carrière als radioamateur uit het feit dat hij zowel zijn C-machtiging in 1977 als het morse-examen twee jaar later in 1 keer heeft gehaald.

    Leo had binnen de hobby twee grote liefdes: het vossenjagen en de zelfbouw. Ondanks dat hij zichzelf niet als een groot talent op het gebied van elektronica beschouwde heeft hij toch vele projecten succesvol afgerond, zoals vele antennes, een 23cm transceiver naar ontwerp van PE1JPD en heel recent nog een FM-omroep ontvanger. Bijzonder trots was hij daarbij terecht op de mechanische afwerking van het geheel.

    In de tijd dat er op de afdeling nog vrijwel wekelijks vossenjachten werden gehouden zorgde Leo er altijd voor net niet te winnen; de winnaar moest namelijk de volgende jacht uitzetten, en dan kan je natuurlijk niet mee jagen. En jagen, dat was toch echt het leukste, dus daar ging Leo voor, en dat natuurlijk met de door hemzelf gebouwde HB9CV.

    Leo hechtte er grote waarde aan om in het bijzijn van vrienden en in zijn eigen vertrouwde omgeving te sterven. Wij zijn dan ook bijzonder dankbaar aan al die leden van Radioclub ’t Gooi die dat mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder danken wij Maurits PA0MMD, Peer PA2PBT, Ap PA5AP en Remco PA3FYM voor hun niet aflatende inzet voor Leo.

    Met Leo verliest de radioclub ’t Gooi een markant lid. We zullen hem zeker missen.

    Bestuur en leden van Radioclub ’t Gooi.

    Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Leo op zondag 8 oktober
    van 14.00 uur tot 15.00 uur in het uitvaartcentrum van de Gooise Uitvaartverzorging Den Hull, Utrechtseweg 11 te Hilversum.

    De uitvaartceremonie wordt gehouden op maandag 16 oktober om 15.00 uur (de aula is vanaf 14.45 geopend) in de aula van crematorium Hilversum op de begraafplaats Zuiderhof, Kolornseweg 13 te Hilversum.