Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Nieuwe versie van populair Embedded Linux boek

  Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om elektrische apparatuur in je huis centraal aan te sturen. Het (Engelstalige) boek ‘Design your own Embedded Linux Control Centre on a PC’ gaat niet over X10, ZigBee, Z-wave of andere commerciële systemen op de markt. Integendeel, dit boek beschrijft een doe-het-zelf systeem met recycle-bare Lees verder »

 • De iPad onder de oscilloscopen

  LeCroy heeft een compleet nieuwe versie van zijn populaire WaveRunner-serie voorgesteld. Daarbij zijn niet alleen de mogelijkheden en technische eigenschappen flink opgeschroefd, maar men heeft ook gekozen voor een zeer gedurfd uiterlijk dat compleet afwijkt van de huidige oscilloscopen. De nieuwe WaveRunner 6 Zi is namelijk voorzien van een breedbeeld-aanraakscherm dat Lees verder »

 • Europese norm voor universele oplader mobiele telefoons

  Consumenten hebben binnenkort niet telkens een nieuwe oplader nodig wanneer ze een nieuwe telefoon kopen. Zelfs al is die van een ander merk. Met de nieuwe Europese norm IEC 62684:2011 ‘Interoperability specifications of common external power supply (EPS) for use with data-enabled mobile telephones’ is de eerste stap gezet om het de Europese consument gemakkelijker Lees verder »

 • Nieuwe manier om microdraadjes te maken

  Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een simpele en goedkope manier gevonden om microdraadjes van silicium te maken. Deze draadjes worden gebruikt om het rendement van zonnecellen te verhogen en kunnen ook worden toegepast in geavanceerde batterijen en sensoren. Tot nu toe was het lastig om deze draden op een gecontroleerde manier in grote aantallen te produceren en konden ze alleen op een plat vlak Lees verder »

 • Nieuwe website PI6TEN

  Sinds twee weken is de nieuwe website van PI6TEN in de lucht. Aanleiding van de nieuwe website is de adoptatie van het PI6HVS (de ATV-repeater groep in Hilversum) van het PI6TEN-project.
  Voor wie PI6TEN nog niet kent: PI6TEN is Lees verder »

 • Eerste warmtebeeldcamera voor minder dan 1000 euro

  FLIR Systems, een grote naam op het gebied van warmtebeeldtechnologie, produceert warmtebeeldcamera’s in diverse prijsklassen en voor een groot aantal toepassingen. Met de nieuwe FLIR i3 lanceert men nu een camera die een spectaculair lage prijs heeft (voor dit soort apparatuur) van slechts € 995 (excl. BTW.). Op deze manier wil FLIR zo veel mogelijk gebruikers laten profiteren van de vele voordelen van warmtebeeldcamera’s. De lage prijs is Lees verder »

 • Imec en Holst Centre ontwikkelen draagbare EEG-scanner

  Imec en Holst Centre presenteren op de Medical Device & Manufacturing conferentie in Anaheim een nieuw prototype van van een draagbare hersenmonitor die EEG-signalen registreert en in real-time doorstuurt naar een ontvanger (PC, mobiele telefoon) binnen een straal van 10 m van het systeem. Het nieuwe prototype is een belangrijke stap naar een autonoom draagbaar systeem voor de continue monitoring van de hersenactiviteit Lees verder »

 • Aluminium bedrading voor (elektrische) auto’s

  Aluminium is goedkoper en lichter dan koper. Het vervangen van koperen bedrading door aluminium was echter tot nu toe niet zonder meer mogelijk omdat aluminium bij hogere temperaturen gemakkelijk vervormt. Hierdoor is het moeilijk om een betrouwbare verbinding te maken. Wetenschappers van de technische universiteit van München hebben nu samen met onderzoekers van BMW een Lees verder »

 • Lezing spectrum analyser

  Recent heeft onze afdeling de beschikking gekregen over een heuse Rohde & Schwarz FSP3 Spectrum Analyzer. Dit instrument zal binnen onze afdeling ingezet gaan worden bij de verschillende zelfbouwprojecten, meetavonden en tegelijk is het natuurlijk een prachtig middel om onze afdelingsleden kennis te laten maken met een stuk professionele meettechniek.
  Als inleiding over het gebruik heeft Lees verder »

 • Allerdunste hoogtemeter/barometer-modules

  De Amerikaanse fabrikant Measurement Specialties heeft twee nieuwe digitale 24-bits druksensoren voorgesteld, die volgens de fabrikant de allerdunste hoogte/druk-sensoren zijn die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De nieuwe sensoren zijn slechts één millimeter dik en zijn speciaal ontworpen voor toepassing in smartphones en andere multi-sensor-apparaten.

  De MS5607-02BA03 heeft een Lees verder »