Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Voorverkoop entreebewijzen DvdRA 2010

  De voorbereidingen voor de 50e Dag voor de RadioAmateur 2010 zijn alweer in volle gang. De Dag voor de RadioAmateur 2010 zal worden gehouden op zaterdag 6 november, en zoals u dat de laatste jaren gewend bent weer in de Americahal, Laan van Erica 50, 7321BX te Apeldoorn
  Graag willen we u langs deze weg reeds in een vroeg stadium informeren over de procedure voor de voorverkoop van entreebewijzen.

  Entreeprijzen
  De organisatie van de Dag voor de RadioAmateur heeft besloten de entreeprijzen in 2010 gelijk te houden aan die van de laatste jaren. Tevens handhaven we de regel van het afgelopen jaar om alle kinderen onder de 16 jaar gratis toegang te geven, in geval van twijfel moet men een identificatiebewijs kunnen laten zien. Op de dag zelf betalen VERON leden aan de kassa € 6,00 op vertoon van hun geldige VERON lidmaatschapskaart. Voor niet-leden bedraagt de entreeprijs € 7,00. Bezoekende bezitters van de Gouden VERON Speld hebben gratis toegang (voorwaarde: de speld moet men wel zichtbaar dragen).

  Ook deze keer kunt u weer kunt u weer via uw secretaris een kaartje in de voorverkoop verkrijgen.
  Het verschuldigde bedrag moet uiterlijk 21 september 2010 in zijn bezit zijn.

  € 5,00 of veelvoud daarvan storten op giro 3452844 tnv Hans Smit, Zeewolde, onder vermelding van call en DvdRA. Na verzending af te halen op clubavonden bij Jan PA0MW. Stuur ook even een mailtje naar a15@veron.nl, dan krijgt u tevens bericht.

  *** Inschrijving gesloten 22 sept, kaarten zijn besteld ***

 • Vossenjacht 80 meter afdeling Amersfoort

  Hierbij een oproep van de afdeling Amersfoort:

  Zondag 12 september ( en dus niet 13 zoals in de orginele publicatie stond (fyg) )

  Dat is de eerste zondag na de VERON afdelingvergadering ( van Amersfoort ) van 10-sept.-2010. Ook VRZA leden zijn natuurlijk van harte welkom.

  De start voor deze jacht zal zijn op de derde parkeerplaats aan de linkerkant van de TREEKERWEG ingang Doornseweg N227 tegenover Restaurant Bergzicht.

  Kaartcoördinaten 52° 5.779’ N en 5° 22.325’ O

  Voor de start moet de naam, call of nl-nummer op de startkaart worden gezet. Aanmelden/inschrijven vanaf 13:00 uur start tussen 13:30 en 14:00 uur, maximale looptijd/zoektijd 1,5 uur. Het te lopen traject is gering en goed begaanbaar. Ook is het een jacht geschikt voor beginnende vossenjagers. Mensen die wel een ontvanger hebben, en deze eens willen proberen, helpen wij graag.

  Na de start is om 14.00 uur een thuisbaken met de roepnaam PI4AMF in morse actief, zodat het terug vinden van start en finish voor de verdwaalden eenvoudig is de weg terug te vinden. De frequentie van thuisvos is 3.6870 MHz.

  Lopen mag alleen over paden en wegen.

  Belangrijk om mee te nemen: een werkend 80-meterband ontvanger met goede batterij. Enkele ontvangers zijn beschikbaar voor die er geen ontvanger heeft.

  Tot ziens bij de radio vossenjacht op zondag 12-september-2010.

  73
  Rob (PA0KEL), Henny en Rient (PA3GXP)

  Doel: voor ieder een prettige jacht, voor beginner en ervaren jager!

 • Vossenjacht 2 meter zondag 10 okt.

  Locatie:
  In verband met de afsluiting door de boswachter van onze oude plek, gaan we naar een plaats waar wel auto’s mogen komen. Dit is iets verder op na de bocht richting terugweg.
  Voor de nieuwkomers: De route staat bij de tab “Commissies”.

  Belangstellenden uit Amersfoort/Leusden kunnen met Rob PA0KEL en Rient PA3GXP mee rijden naar Hilversum.
  Graag een e-mail bericht naar: pa0kel at amsat.org of pa3gxp at amsat.org

 • Radio Gooiland webwinkel

  De nieuwe prijslijst is uit : Prijscourant

 • Het gebruik van een trimsleutel in 6 stappen

  Tips voor de knutselaar:

  Al jaren heb ik, netjes opgeborgen in een doosje, een set met allerlei trimsleutels, en eigenlijk doe ik er niet veel mee.
  Na een klein ongelukje met mijn set ergens op een berg op 1600m hoogte in Slovenië had ik ze echter wel nodig. De ingreep kon gelukkig wachten tot ik weer in mijn vertrouwde shack op min twee meter NAP zat.

  Gelukkig was het de Clarifier, dus kon de reparatie wel wachten tot ik weer beneden zeeniveau was.

  Wil je meer bergactie van mij zien: SOTA foto’s PA3FYG
  Een spannende video staat hier: OE/OO-095 Maisenkögerl

  Foto’s vertellen meer dan woorden, de reparatie:

  Stap 1: Knop afgebroken

 • Yaesu FT-818 onderweg

  Het hele internet gonst van de geruchten over een opvolger van de welbekende Yaesu FT-817: de FT-818. Een nieuwe set van Yaesu met de volgende specs:

  * All mode, all bands 1.8-1296MHz with 5MHz and 70MHz
  * 5W RF (2W 1296MHz)
  * 3.5AHr Li-Ion battery pack (2hr charging)
  * Built in random wire and whip auto-ATU
  * Full colour OLED display
  * Multi-function DSP noise reduction
  * RF Speech processor

  Volgens de geruchtenmaker Roger, G3XBM zou de set rond kerst 2010 uitkomen.

 • Cultuur- en vrijetijdsmarkt Hilversum

  11 september 2010 is er weer een vrijetijdsmarkt op de Groest in Hilversum. Ook dit jaar zal de Veron hier weer een standje huren. Jan Burgemeester PA0MW is reeds druk bezig met het bedenken en verzamelen van ideeen om de stand dit jaar een aantrekkelijke invulling te geven. Er wordt gedacht aan een ontvangstopstelling voor de korte golf, stemvervormers welke natuurlijk direct de aandacht trekken, etc. etc.

  Heb je zelf een goed idee wat leuk is en mensen ook aanspreekt, laat het weten aan Jan Burgemeester of vul het contactformulier hier op de site in. Of beter nog: wil je zelf eens achter de stand staan om mensen uitleg te geven en een demonstratie te geven van onze hobby? Geef je op bij Jan Burgemeester of vul het contactformulier op de site in!

 • Otto, PH7N Silent Key

  Tot ons verdriet hebben wij kennis moeten nemen van het overlijden van Otto, PH7N. Zie dit overlijdensbericht voor details.