Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Gezocht schotel

  parabolic solar-cooker

  Voor mijn QRL, een middelbare school, ben ik op zoek naar afgedankte satellietschotels. We willen hier hiermee experimenten met geluid ,zonne-energie en licht gaan doen.
  Het budget is echter zeer klein , met ijzerzaag op pad was geen optie.
  Alvast bedankt, 73 de Hans PA3FYG , pa3fyg@veron.nl

  Klik op afbeeldingen voor grote versie
 • Gezocht microfoonplug

  Peer (PA2PBT) zoekt voor een oude Philips zender een microfoonplug (liefst twee). Het is een plug met een diameter van 7 mm en naast het massacontact nog 3 aansluitingen.
  Met name oud Philips medewerkers worden opgeroepen om eens in hun pluggen bakje te kijken want daar zal het waarschijnlijk toch vandaan moeten komen. Het betreft een zender de SFZ 395, dit is een AM zender met zowel in de PA als in de modulator een QQE 06-40.

  Graag reacties aan pa2pbt@amsat.org

  Update: Oproep Peer heeft succes, gulle gever Jacob PA3FYE. Daarnaast nog vele reacties. Allemaal hartelijk dank !

  img_1031img_1034img_10362

  Klik op afbeeldingen voor grote versie
 • Afdelingcompetitie VERON

  pa3fyg-2009
  Naast het afdelingsklassement in de PACC contest is er ook een VERON afdelingscompetitie (gedurende heel jaar).
  Mijn vraag aan jullie is of je je wilt registreren op www.afdelingscompetitie.nl en dan je aantal qso’s opgeven wat je in de diverse contesten werkt. Je hoeft geen log in te sturen, alles boven 25 QSO’s levert punten op. We hoeven niet voor de top drie te gaan, maar een beetje stijgen is wel leuk. Ook namens Peter PC7T, de PA3FYG.

 • Lezing Jaap de Wit

  Dinsdagavond 10 februari was het zover. Jaap de Wit van de firma Johnson Controls geeft zijn lezing over batterijen en hun toepassingen.
  De opkomst was zeer goed te noemen, de zaal zat bijna helemaal vol.
  Jaap had een mooie en zeer interessante lezing. Veel wetenswaardigheden over accu’s en batterijen. Wist u bijvoorbeeld dat wat wij accu’s noemen eigenlijk batterijen zijn en wat wij batterijen noemen eigenlijk accu’s zijn?
  Enfin, dat en nog veel meer interessante informatie! Ook op elk van de regen vragen die Jaap over zich heen kreeg, had hij altijd een duidelijk en goed antwoord.

  De presentatie van Jaap is hier te downloaden. Speciaal voor de mensen die er niet bij konden zijn, hebben we ook nog een kleine sfeer impressie toegevoegd.

  Lezing Jaap de Wit 1Lezing Jaap de Wit 2Lezing Jaap de Wit 3

  Klik op afbeeldingen voor grote versie, foto’s: Wilko PA3BWK
 • Nieuwe site, nieuwe webmaster.

  bijeenkomst-jan-2009-jim-uitsnede-kleiner
  Hopelijk is vele bezoekers niet ontgaan dat wij een geheel nieuwe website hebben. Deze is gemaakt door Jim Nijkamp PA1JIM.
  Tijdens onze jaarvergadering van 20 januari j.l. bood Jim aan om ons te helpen met de website. Tot onze verbazing kregen wij de volgende dag al een mail met een link naar de nieuwe site op een testlocatie. Hij is onze nieuwe webmaster. De site is geheel nieuw opgezet, waarbij de moderne software het mogelijk maakt dat minder deskundige gebruikers ook artikelen kunnen plaatsen en veel sneller dan voorheen. Dit heeft als gevolg dat ook uw secretaris (Hans, PA3FYG) nu ook zelf artikelen kan plaatsen en wijzigen.
  Hierbij een foto van Jim. Namens de hele afdeling, maar vooral namens mij: Hartelijk dank ! Wij hopen dan ook dat u ons van wetenswaardigheden wilt voorzien. Onze interesse gaat voornamelijk uit naar nieuws uit `t Gooi en uit foto’s van uzelf, shack, antenne, zelfbouw en van activiteiten zoals vossenjachten. Uiteraard zijn foto’s uit de oude doos het leukst.
  Alle reacties graag naar de secretaris.
  PS: Ik hoop dat Jim niet van zijn mogelijkheden gebruik maakt om deze tekst te wijzigen of te verwijderen.

 • PACC 2009

  Live vanuit het NERA-gebouw tijdens de PACC 2009! Er wordt gewerkt met diverse sets met slechts 2 draad antennes. Uiteraard moet er ook gegeten worden. De sfeer is gezellig en ontspannen.

  PACC 2009 part 1PACC 2009 part 2PACC 2009 part 3

  Klik op afbeeldingen voor grote versie
 • Lezing – Verschillende soorten batterijen en accu’s en hun toepassingen.

  loodaccu
  Deze lezing wordt verzorgt door de heer Jaap de Wit, werknemer van een bekende accu leverancier. Hij is daar vooral actief voor de auto industrie en geeft lezingen aan onder anderen ANWB, dealers en leveranciers.

  Hij gaat in op de vele aspecten waarop gelet moet worden bij de keuze van een batterij of accu.

  Een aantal items die aan het licht komen:
  Productie, recycling, gevaar, gebruiksomstandigheden, laadmethode, capaciteit, ontladingskarakteristiek, werking cel, constructie, normen, geschiedenis, testen, levenscyclus enz. enz.

  Kortom: zaken waar iedere radioamateur mee te maken heeft.

  Dus komt allen: 10 February 2009 om 20:00.

  lithium-ion-module2doorsnede-alkaline-batterij