Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • 1 november – 54e Dag voor de Radio Amateur (DvdRA) 2014

  dvdra-1dvdra-2dvdra-3

   

   

   

   

   

  DvdRA 2014

  De VERON Dag voor de Radio Amateur wordt georganiseerd door VERON, Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. VERON is in Nederland de toonaangevende vereniging van luister en radiozendamateurs VERON is ook de natuurlijke schakel tussen deze hobbyisten en de overheid, zowel nationaal als internationaal. Deze dag biedt zeker voor ”iedereen”, ook voor niet radioamateurs, veel interessants. Vooral omdat er vele commissies en groepen via hun stand hier hun diensten en mogelijkheden aanbiedingen is het aantrekkelijk ongedwongen rond te lopen. Naast het officiële gedeelte zijn er diverse lezingen, de zelfbouwtentoonstelling de AMRATO, en natuurlijk de VERON Onderdelen Markt. Diverse commissies, werkgroepen en verenigingen zullen zich presenteren, zo zal er weer een jeugdplein ingericht zijn. Hieronder treft u een overzicht aan van wat er op 1 november allemaal te beleven zal zijn in de Americahal in Apeldoorn.

  LEZINGEN:

  • Van Maxwell tot MiniWhip, door Pieter Tjerk de Boer, PA3FWM.
  • Radioamateur toepassingen met de Arduino en Raspberry Pi, door Edsard Boelen, PD1CF.
  • Het gebruik van een VNA (Vector Netwerk Analyser) bij de ontwikkeling van antennes, door Roger Denker PA3ADH, en Gert de Gooijer, PA3CRC.

  DOORLOPEND

  • AMRATO, commerciële aanbieders van amateurapparatuur.
  • VERON Radio Onderdelen Markt (VROM).
  • Diverse VERON commissies, interessegroepen en verenigingen presenteren zich.
  • Zelfbouwtentoonstelling en demonstraties (boven op de omloop) .
  • Jeugdplein, om jeugd kennis laten maken met techniek en de vele aspecten van onze hobby.
  • Lotenverkoop van de VERON loterij.

  OPENINGSTIJDEN EN KAARTVERKOOP

  De Dag voor de Radio Amateur begint om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De kaartverkoop begint echter al om 09.00 uur. Jeugdige belangstellenden onder de 16 jaar hebben gratis toegang. In geval van twijfel moet men een identificatiebewijs kunnen laten zien. VERON leden betalen uitsluitend op vertoon van hun geldige VERON lidmaatschapskaart € 7,00. In alle andere gevallen bedraagt de entreeprijs € 8,00. Houders van de Gouden VERON Speld hebben gratis toegang, zorg er wel voor dat deze speld dan zichtbaar gedragen wordt. Helaas heeft de organisatie van de Americahal besloten op hun terrein parkeerkosten á € 3,00 per voertuig te heffen. U kunt ook kiezen voor gratis parkeren, maar dan moet u een stukje lopen. De parkeerkosten worden voldaan door een uitrijkaart te kopen in de entree.

  HOE KUNT U DE AMERICAHAL VINDEN?

  Het exacte adres van de Americahal is: Laan van Erica 50, 7321 BX, Apeldoorn. De Americahal is eenvoudig te vinden: van de A50 neemt u bij Apeldoorn afslag 24. Richting Apeldoorn aanhouden. Na de rotonde waar u recht door gaat, slaat u links af de Laan van Erica in (hier staat de Americahal ook al met een bord aangegeven). Na ca. 100 m ziet u de hal aan de rechterzijde. Er staat aangegeven of u wilt kiezen voor betaald parkeren op het terrein van de Americahal voor € 3,00 per voertuig, of U kunt kiezen voor gratis parkeren, maar dan moet u een stukje lopen. Als u op het terrein van de Americahal parkeert, vergeet dan niet op tijd een uitrijkaart te kopen in de entree. Mocht u de weg naar de Americahal toch nog niet kunnen vinden dan kan het inpraatstation met de speciale call PA6DRA, u helpen. PA6DRA is vanaf 09.00 uur vanuit de Americahal in de lucht op 145.500 MHz. Ook zal er weer een QSL-kaart van dit station worden uitgegeven. Voor gebruikers van openbaar vervoer, schuin tegenover de Americahal ligt een klein spoorweg station, station Apeldoorn “de Maten”, gelegen aan de spoorlijn Amsterdam – Zutphen. Looptijd naar de Americahal is ca. 2-5 minuten.

  TOT SLOT

  De kans dat u op de AMRATO of de Onderdelenmarkt wat van uw gading vindt is natuurlijk groot. Zorgt u wel dat u voldoende geld bij u hebt, want in de Americahal is er geen geldautomaat aanwezig. Ga daar wel zorgvuldig mee om, ervaring dwingt mij u te waarschuwen voor mogelijke zakkenrollers, een gewaarschuwd mens telt voor twee! In het gehele gebouw is roken verboden, ik wil u vriendelijk verzoeken zich hieraan te houden. Ook dit jaar zal er weer een ontmoetingspunt voor de leden van de Old Timer Club (OTC), ingericht zijn in de entreehal. Het kan in de ochtend nogal druk zijn op de wegen naar de Americahal. Houdt u daar rekening mee als u niets van dit evenement wilt missen. U kunt de informatie ook vinden op http://www.veron.nl, click activiteiten, radiomarkten, DvdRA 2014. De Evenementen commissie (namens het VERON Hoofdbestuur) hoopt u allen weer te mogen begroeten op de Dag voor de Radio Amateur op zaterdag 1 november 2014 in de Americahal in Apeldoorn.

  Wegwerkzaamheden in Apeldoorn tijdens DvdRA

  Omdat men bezig is met het verbreden van de Zutphensestraat in Apeldoorn, kan er bij groot verkeersaanbod een langzaam rijdende file richting de Dag voor de Radio Amateur (DvdRA) ontstaan.
  Een deel van de weg is klaar, en deels rijdt men slechts over één baan.
  Het is op dit moment niet duidelijk hoever deze werkzaamheden gevorderd zullen zijn op 1 november a.s.

  Alternatieve route:

  Daarom is het aan te bevelen op tijd van huis te gaan, en in tegenstelling tot dat wat in Electron en publicaties staat, kan men beter op de A50 afslag Apeldoorn zuid nemen.
  Men rijdt dan via de wijk de Maten naar de Americahal.

  Kijk op http://www.zutphensestraat.nl voor informatie.

   

 • 23 december – Lezing Hans PA0AAJ Luchtvaart communicatie in vroeger tijden

  1959-Schiphol-oost-toren

  Op 23 december houdt Hans – PA0AAJ een voordracht over luchtvaartcommunicatie in vroeger tijden.

  Onderwerpen welke door Hans behandeld gaan worden zijn:

  – Vliegtuig communicatie en navigatie voor WW2.
  – Apparatuur gebruikt door KLM in de jaren 1940-50.
  – Een verslag van een vlucht van een Dakota van Schiphol naar vliegveld Twente in 1947 (DVD)
  – De apparatuur nader bekeken.
  – De “radiokamer” van PI4ADL in Aviodrome Lelystad.

  foto PI4ADLHans PA0AAJ in de shack

   

   

 • Silent Key – Jop Pothof PA0ZZZ

  Jop Pothof

  Na een kortstondig ziekbed is toch nog onverwachts op 23 september 2014 van ons heengegaan

  Jop Pothof PA0ZZZ  

  Zijn familie noemt hem hun bijzondere broer, wij in het Gooi begrijpen helemaal wat zij daarmee bedoelen.
  Jop is na een lange afwezigheid als zendamateur begin deze eeuw weer begonnen met aanwezig zijn op de voornamelijk VHF en UHF banden, al was hij ook af en toe QRV op HF.
  Hij was met name op 2 meter zeer nadrukkelijk aanwezig.

  Jop is geboren in 1946.

  Wij zullen zijn bijzondere stemgeluid missen: Dit is PA0  Z  Z  Z  zullen wij niet meer horen.

  Wij wensen zijn familie sterkte met het verwerken van dit verlies.

  Namens het bestuur van de afdeling het Gooi.
  Peer Touber PA2PBT

 • zondag 12 oktober 2014 – 80m FoxOring jacht Amersfoort

  vos

  RADIO VOSSENJACHT AMERSFOORT

  80m FoxOring jacht

  Datum: zondag 12 oktober 2014
  Aanmelden: 12:30u
  Start: 13:00 – 13:30u
  Duur: 120 min

  Lokatie Amersfoort

  ☼☺ Goed weer is besteld! ☺☼

  Niet vergeten 

  Voor een vossenjacht is het belangrijk een werkende peilontvanger met goede batterij, liniaal en kompas mee brengen. Enkele ontvangers zijn ook beschikbaar voor degene die zelf geen ontvanger heeft.

  Amersfoortse vossenjachten

  Wie het vooral leuk vindt om van de frisse lucht te genieten, is in Amersfoort aan het juiste adres. De jachten worden gehouden op het Landgoed Den Treek-Henschoten. Het terrein is vrijwel vlak en het traject gaat altijd over bestaande paden. Lopen mag uitsluitend over paden en wegen. De Amersfoortse vossenjachten zijn bijzonder geschikt voor beginnende jagers, terwijl ervaren jagers zich kunnen laten verrassen. Ons doel is om eenvoudige vossenjachten te organiseren, waarbij het niet zozeer aankomt op snelheid, maar eerder op peilvaardigheid.

  Wij annuleren de vossenjacht bij:

  • windsterkte ≥ 9 Beaufort
  • hevige regen en sneeuw
  • ijzel en ijzel voorspelling
  • een weeralarm

  Alleen lopen over de paden 

  – Alleen over de wandelpaden lopen.

  – Er mag maximaal 5 meter van het pad het bos in gelopen worden.

  – Bij overtreding geldt een boete van € 97.

  73”

  Henny, Rient, Rob en Maurice

  PA3GXP, PA0KEL en PA3HHT