Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Workshop “SMT hand solderen” op de DvdRA 2012?

  Op zaterdag 3 november 2012 zal in de Americalhal in Apeldoorn weer de Dag van de Radioamateur georganiseerd worden. We hebben een mooie aanbieding van Marc (DK4DDS, een NL die in DL woont) om een workshop te houden over het SMT (Surface Mount Technology) hand solderen. Lees alle detail op http://www.veron.nl/activiteiten/details/activiteiten_dvdra.html
   
  Het is de bedoeling om mensen die geen ervaring hebben (wel vaste hand en goede ogen), de basis handvaardigheden en kennis op dit gebied bij te brengen, en niet te vergeten het wegnemen van angst voor het werken met SMD componenten.
  Deelnemen? Schrijf direct (vrijblijvend) in op http://www.veron.nl/activiteiten/details/activiteiten_dvdra.html#workshop-deelname
   
  Graag wil Marc (DK4DDS) beschikken over enige assistentie van amateurs (of professionals) die over voldoende handvaardigheden en kennis beschikken met het handmatig plaatsen en solderen van eenvoudige SMD componenten, met als doel om deze handvaardigheden over te dragen aan de deelnemers.
  Assisteren? Meld je direct aan op http://www.veron.nl/activiteiten/details/activiteiten_dvdra.html#workshop-assistentie

  VeronInternetWerkgroep

 • VERON Internet Opiniepeiling nu online

  Nieuw op de www.VERON.nl website is de informele leden raadpleging door middel van een zogenaamde “Poll”. Om aan deze opinie peiling mee te doen dient u op het “stemvakje” te klikken wat u rechts-boven op de www.VERON.nl homepage terug kunt vinden.
  We realiseren ons dat een dergelijke Internet Poll niet een volledig betrouwbaar beeld zal geven van het te onderzoeken onderwerp. Bijvoorbeeld leden zonder Internet zullen helaas buiten beeld blijven. Echter, een dergelijke opinie peiling geeft toch vaak wel een bruikbaar beeld van de richting waarin de meerderheid denkt. Of misschien juist wel de verdeeldheid over bepaalde onderwerpen.
  Hoe dan ook, op de VERON homepage zult u vaker dit soort “Polls” tegen het lijf lopen. Doet u mee? Laat uw mening horen!

  VeronInternetWerkgroep

   

 • Lezing SOTA door PA0HRM en PA3FYG – 3 April 2012

  Summits on the Air, pile up in de bergen, door Hans PA0HRM en Hans PA3FYG.

  Lezing op dinsdag 3 April:

  Summits on the Air (SOTA) is een origineel idee van enige Britse zendamateurs om bergwandelen en amateurradio te combineren. Het werd is 2002 gelanceerd en de SOTA internet database speelt een cruciale rol. Alle informatie en logs worden daarin opgeslagen. De ontwikkeling van SOTA heeft grote vormen aangenomen, er zijn inmiddels tientallen (berg)landen over de hele wereld waar bergen zijn gekwalificeerd voor het programma. Ook Nederland draagt een steentje bij met vier bergen hoger dan 100 meter in Limburg en op de Veluwe. De “activators” trekken dagelijks de bergen in en de “chasers” proberen vanuit de shack verbindingen tot stand te brengen. Meer dan 2000 deelnemers zijn het hele jaar door bezig om punten te scoren. Een ideaal proefveld voor portable apparatuur en QRP werk en je conditie blijft op peil!

   

       

   

   

   

   

   

   

  Hans PA0HRM is de “oprichter” en regiomanager van PA – Netherlands en heeft 36 bergen geactiveerd. Onder getekende PA3FYG heeft er 146 geactiveerd in 11 landen ( vanaf sept. 2008 ). Hij staat daarmee nr. 1 in Nederland, niet zo moeilijk er doen er maar 13 mee in Nederland.

  Op kop staat GM7PKT met 808 bergen ( wel vanaf sept. 2002 ) !!!!!!!!

  Info: www.smitzeewolde.nl en http://www.sota.org.uk/

  Tot ziens op de lezing,

      73 de Hans & Hans

   

 • CW-curcus in `t Gooi

  Peter PC7T stuurde mij een mail met de vraag of er iemand in de afdeling is die weer een CW-curcus wil starten. De link geeft aan dat je geen seinsleutel hoeft te kopen!

 • Verkoping 6 maart – Jan vd Heideweg afgesloten !!

  Dinsdag 6 maart is er weer de altijd succesvolle verkoping. Ruim uw shack  en garage/schuur op,  en maak uw huisgenoten blij.

  Zoals gewoonlijk 10% van de opbrengst voor de club,  een grotere bijdrage voor onze afdeling is uiteraard ook welkom.

  Het is goed om te weten dat de Jan van de Heidestraat i.v.m. wegwerkzaamheden afgesloten is, er is echter wel toegang via de ingang Larenseweg 50.
  Met wat stuurwerk kunt u op de gebruikelijke parkeerplaats komen, zie ook de schets.

  Onze clubruimte is vandaag al ingericht, zodanig dat er veel publiek en veel “meuk” in kan. Dit door Ap en ondergetekende.

  Tot ziens, 73 de Hans PA3FYG

 • Vossenjacht 80m – afdeling Amersfoort

  Zondag 11 maart

  De start voor deze jacht zal zijn op parkeerplaats “De Troet” aan de Paradijsweg/Treekerweg.

   Route beschrijving: Vanaf Amersfoort richting Woudenberg: Neem de N226, (Arnhemseweg). Na plaatsnaam bord Leusden Zuid gelijk rechts Treekerweg op. Houdna 250 m links aan,na ongeveer 350m rechts parkeerplaats op.

   Vanaf Maarsbergenrichting Amersfoort: Neem de N226 via Woudenbergnaar Leusden-zuid. Na tweede verkeerslicht, 275 meter doorrijdendanlinks af Treekerweg op. Houdna 250 m links aan,na ongeveer 350m rechts parkeerplaats op.

   Parkeergelegenheid is er voor fiets en auto, ter hoogte van: Treekerweg 7, Leusden.  Kaartcoördinaten52°07’08.60” N en5°23’46.99”O

   Voor de start moet de naam, call of nl-nummer op de startkaart worden gezet. Aanmelden/inschrijven vanaf 12:45 uur start 13:00 – 13:30 uur, maximale looptijd/zoektijd 2,0 uur. Het te lopen traject is goed begaanbaar. Ook is het een jacht geschikt voor beginnende vossenjagers. Mensen die wel een ontvanger hebben, en deze eens willen proberen, helpen wij graag.

   Lopen mag alleen over paden en wegen.

   Belangrijk om mee te nemen: eenwerkend 80-meterband ontvanger met goede batterij. Voor de jagers is er na de vossenjacht koffie enthee. Tot ziens en een goede jacht, bij de radio-vossenjacht op zondag 11-maart-2012.

   73,

   Rob, Henny en Rient

  (Pa0kel, xyl, Pa3gxp)

   Doel: voor ieder een prettige jacht, voor beginner en ervaren jager!

  ☼☺Goed Radio-Vossenjacht weer is besteld!☺☼