Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Op 31 augustus is het 41 jaar geleden dat Radio Veronica gestopt is

  Vandaag is het 41 jaar geleden dat Radio Veronica uit de lucht moest.
  Om dit feit te herdenken is onze speciale reporter PA9JOO afgereisd naar
  het Rock-Art Museum in Hoek van Holland.
  01_Buhnepak_Johnny Lion 02_Mengtafel Radar Love 03_MEBO-II Pak 04_Een studio 05_Zendschip (in Vitrine) 06_Gitaar Robby van Leeuwen 07_Nog een studio 08_De Audio-bar 09_Zeven gitaren en een PUCH 10_Status Quo (ingelijst) 11_RockArt-Winkel

 • Dinsdag 25 augustus – Maak wat schoon avond

  Clean

  De laatste poetsavond is ruim 2 maanden geleden, dus het wordt weer tijd:

  We zijn allemaal gebruikers (en vervuilers) van ons Radio-Souterrain.
  Daarom wordt dinsdag 25 augustus een schoonmaakavond georganiseerd.
  Als we allemaal een stukje doen, dan zijn we zo klaar.
  Wat moet er gedaan worden?:
  – Stofzuigen in alle ruimtes
  – Tafels afnemen
  – Stoelen schoonmaken
  – Bar schoonmaken
  – Keuken schoonmaken
  – Trap en gang stofzuigen

  Zaterdag 22 augustus hebben Thessa en Ap de Vergader Suite van een facelift voorzien.
  De muren zien er nu lekker strak uit.

  20150825_212151

  De schoonmaakactie van dinsdagavond 25 augustus was een groot succes!
  Alle aanwezigen hebben de handen uit de mouwen gestoken en een gedeelte van de inventaris gepoetst.
  Hulde aan alle poetsers!!!

  20150825_201907 IMG-20150826-WA0000 IMG-20150826-WA0001 IMG-20150826-WA0002 IMG-20150826-WA0003 IMG-20150826-WA0004 IMG-20150826-WA0005 IMG-20150826-WA0006

 • 13 september – Landelijke Ballonvossenjacht vanuit het Radio Souterrain

  De winnaars van 2014
  De landelijke ballonvossenjacht vindt dit jaar alweer voor de 37e keer plaats. Zoals te doen gebruikelijk is het evenement dit jaar gepland op 13 september, dat is dus opnieuw de tweede zondag van deze maand. Als de weergoden ons goed gezind zijn wordt om 13.00 uur de welbekende sonde opgelaten op het terrein van het KNMI in De Bilt aan een stratosfeerballon die meestal een hoogte van 30+ kilometer bereikt. De sonde blijft normaal gesproken zo’n anderhalf tot twee uur in de lucht waarbij vele actieve peilers tot het uiterste gaan om de dalende sonde als eerste te bereiken.

  De ballonvossenjacht gaat ieder jaar gepaard met verschillende multimediale activiteiten die ervoor zorgen dat zowel de actieve deelnemers (de jagers) alsook de passieve deelnemers (de volgers thuis) de ballonvossenjacht maximaal kunnen beleven. Zo is het oplaten van de ballon altijd het spannende startschot die live verslagen wordt via de relaisstations PI2NOS en PI3UTR. Daarnaast verwachten we ook dit jaar weer de beelden te zien van de ATV-zender in de sonde maar ook die van het begeleidingscentrum en, niet in de laatste plaats, van de volg-equipe. Zodra de sonde geland en gevonden is kunnen de binnenkomende equipes via deze stream gevolgd worden en de prijsuitreiking ter plaatse live bekijken.

  Zoals ieder jaar staat de organisatie voor verschillende uitdagingen om het grote scala aan activiteiten in goede banen te leiden. Dit jaar is een grote onzekere factor de beschikbaarheid van alle amateursystemen in de Gerbrandytoren te IJsselstein, waar onder meer de repeater PI3UTR en ATV omzetter PI6ATV gehuisvest zijn. Zoals eerder bekend is gemaakt zullen de repeaters op een nog onbekend moment uit de reportagecabine op 220m moeten worden verwijderd. Hopelijk is dit na de ballonvossenjacht zodat de organisatie zich niet in de meest onmogelijke bochten hoeft te dringen om alternatieve oplossingen te bedenken. Verschillende multimediale aspecten aan de ballonvossenjacht zijn daarom nog onder voorbehoud.

  Ook dit jaar wordt het algehele evenement begeleid door een team vrijwilligers die via de twee genoemde relaisstations verbindingen maken. Naast de VHF en UHF-verbindingen is het ook mogelijk om op 40m een QSO te maken, hiervoor bestaat ook veel belangstelling. Vorig jaar leidde dit tot bijna 600 unieke registraties met de club callsign van Radio Club ‘t Gooi: PI4RCG.

  Meedoen met de ballonvossenjacht kan, zoals altijd, op veel verschillende manieren. In eerste instantie kan je natuurlijk meedoen met de peiljacht. Hiervoor zijn echt geen gecompliceerde doppler peilers of andere complexe constructies nodig: de beste resultaten worden vaak behaald met een doodgewone ‘peildoos’, een landkaart, goed peilen en een klein beetje geluk. Vanaf de zijlijn kan je ook deelnemen aan dit leuke evenement: via internet en de verschillende radiofrequenties kan je de jacht volgen en natuurlijk een QSO maken met de organisatie. De ballonvossenjacht is er dus voor iedereen. Of je nu fanatiek radiopeiler bent, er een gezinsuitje van maakt of vanuit je luie stoel de reeks van activiteiten volgt en rapporteert…

  Uitgebreide informatie over de ballonvossenjacht vind je op http://www.ballonvossenjacht.nl. Daarnaast zijn de laatste nieuwtjes te vinden op onze Facebook pagina en Twitter.

  Tot zondag 13 september!